Nigel Hendriks wacht de vervolgactie van Delano Vogel af. Het duel op De Strijphorst leverde met 2-2 geen winnaar op. (Foto: Ron Heinen)

Honselersdijk-VELO in evenwicht met 2-2 score

De wedstrijden tussen de regiogenoten Honselersdijk en VELO zitten altijd vol strijd en spanning met over en weer wisselende resultaten. Aan de Noordweg won VELO nipt met 3-2. De return op De Strijphorst eindigde in 2-2 onbeslist.
De thuiscliub zocht na het eerste fluitsignaal nadrukkelijk de aanval. Steyn de Bruijn liet zijn kwaliteiten zien, maar een eerste voorzet ging voorlangs en bij een tweede voorzet werd de inzet van Tom van Veen gestopt door VELO- doelman Jari Puister. VELO probeerde wel onder die druk uit te komen maar slaagde daar niet echt in. Honselersdijk bleef aandringen om de score te openen, maar doelpogingen van Tom van Veen, Steyn de Bruijn en Brian Valstar hadden niet het gewenste resultaat. Na een periode dat beide teams moeite hadden om de bal naar de goede kleur te spelen was het toch weer Honselersdijk dat kansen wist te creëren. Steyn de Bruijn zag zijn inzet naast het doel gaan en Brian Valstar zag zijn doelpoging stranden op de voet van doelman Jari Puister.
Na ongeveer 30 minuten een overwachte wending in de wedstrijd. Een doelkans van Tony van den IJssel werd omgezet in een corner, genomen door Joey Kouters. Bij de tweede paal raakte de kopbal van Roderick Meinema de arm van Vince van Hagen en dat leverde een door Tony van den IJssel van den IJssel verzilverde strafschop op. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Honselersdijk. Uit een hoekschop van Brian Valstar kopte Steyn de Bruijn in vrijheid 1-1 binnen.
In de eerste minuten van de tweede helft aan beide kanten doelpogingen, maar het juiste vizier ontbrak bij Joey Kouters en Mike Das namens VELO en bij Lars Ammerlaan namens Honselersdijk. Rond de 55e minuut toch de voorsprong voor Honselersdijk. Na een wervelende actie van Tom van Veen evenwijdig aan de achterlijn wist hij de bal voor het doel te brengen waarna de bal via de voet van Rick Das bij de tweede paal in het eigen doel verdween: 2-1. Dat was het sein voor trainer Kevin van der Geest om Ricky van Mierlo, Irshan Jagbandhan en Benjamin el Amrani in te brengen voor Joey Kouters, Mike Das en Mo Özdemir. Net enkele minuten in het veld wist Ricky van Mierlo zijn faam als topscorer al waar te maken toen hij, op een assist van Roderick Meinema, VELO op gelijke hoogte bracht: 2-2.