Drie Kerken Passion in Monster

Op woensdagavond 5 april organiseren drie kerken in Monster hun eigen Passion. 

De eerste repetities hebben inmiddels plaatsgevonden voor de lokale variant van het televisie-evenement. Dirigent en initiatiefnemer Sebastiaan Philippa heeft passende Nederlandstalige popsongs bij elkaar gezocht om een moderne variant van het lijdensverhaal van Jezus te verbeelden. De Westlandse passion bestaat uit een drieluik van twintig minuten per keer. Bezoekers gaan op eigen gelegenheid van kerk naar kerk om het volgende deel van het verhaal mee te maken.

'De kerken zetten de deuren voor iedereen open'

Drie koren - Vivace, FlowerSound en FOcalicious - verzorgen het muzikale gedeelte in verschillende stijlen. Een bijzondere rol is weggelegd voor soliste Maghen Hilgersum. Pianist Leo Bouma verzorgt de intermezzo’s.

Het verhaal start om 19.00 uur in Ter Heijde in de Hervormde kerk. Daarna gaat het verder in de Hoeksteen aan de de Burgemeester Kampschoerstraat in Monster. Als laatste wordt de H. Machutuskerk in de Choorstraat in Monster bezocht.

Wie de passion mee wil maken hoeft geen kaarten aan te schaffen. De kerken zetten de deuren voor iedereen open. Aan het einde wordt er een collecte gehouden om de kosten te dekken.