Scheidsrechter Marcel van Ekelenburg kon het best vinden met aanvoerders Jesse de Waard van KMD (links), Robin Vijverberg (Lyra) en Pupil van de Week Pieter van der Schee. (Foto: Hans Wüstefeld)

Vijfde winst op een rij voor Lyra

Lyra klopte op De Zweth KMD met 2-0, maar eenvoudig ging dat niet. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar achteraf kan wel worden geconcludeerd dat de overwinning verdiend was. Bij Lyra ontbrak het duo Luke Boeters en Marc den Toom door blessures. Met Kevin van Velden en Julian du Chatenier had Lyra echter goede vervangers klaar staan. Het begin was vooral hectisch zonder tot grote kansen te komen. Kort na elkaar miste Lyra twee opgelegde kansen om de score te openen. Doelman Joey Boom was goed bij de les om een treffer van KMD te voorkomen. De Lyra-supporters moesten tot minuut 36 wachten met juichen voordat de score werd geopend. Roy van der Sar bracht Thom Kuyvenhoven met succes in stelling voor 1-0. Vlak voor rust moest Joey Boom nog knap redding brengen om de gelijkmaker van KMD te voorkomen.

Gevolgen

Na rust werd Kevin van Velden gewisseld voor Jari van Dijk. Een invalbeurt met gevolgen. Van Dijk maakte er halverwege de tweede helft 2-0 van met opnieuw Van der Sar in de rol van aangever. Eerlijkheidshalve moet wel worden gezegd dat aan dit doelpunt een buitenspelluchtje zat.

Kort voor tijd kreeg Tom van Os als enige Lierenaar de gele kaart voorgehouden. Bij KMD kregen vijf spelers geel en de hoofdtrainer de rode kaart.

Lyra heeft de tweede plaats op de ranglijst stevig in handen en verdedigt de hoge klassering zaterdag tegen Te Werve in Rijswijk. In de Lier werd de eindstand 2-0.