Westlandia: derde plaats in zicht

De zaterdagformatie van Westlandia is na de 0-3 overwinning in Delft op Full Speed de productiefste formatie van de tweede klasse E met 42 treffers in 18 duels. Op doelsaldo bezet de formatie van trainer Theo Verbeek de vierde positie van de ranglijst. Nummer drie RKDEO heeft één winstpunt meer verzameld en kan zaterdag worden gepasseerd als op De Hoge Bomen met de Nootdorpers wordt afgerekend. Eerder in het seizoen kwamen beide ploegen een 1-1 remise overeen. Bij RKDEO is het in uitduels alles of niets met vier overwinningen en vijf nederlagen op de uitslagenkaart. Op eigen veld zijn de Nootdorpers dit seizoen nog ongeslagen. Die cijfers kan Westlandia niet overleggen. Er werd voor eigen aanhang verloren van SVC'08, Full Speed en FC Skillz. Met Berkel werd een 3-3 remise overeengekomen.
Kort voor rust nam Westlandia bij Full Speed de leiding. Sander Lievaart zette de aanval prechts op, Tim van der Voort stapt over de bal, waardoor Jari Lievaart vrijkomt en de bal vanaf rand-16 binnenschiet. Uit een voorzet van Mike Vijverberg kopt Stefan Bron direct na rust de 0-2 binnen en is de basis voor de tiende zege van het seizoen gelegd.
Bron was tweemaal dicht bij dubbel succes. Eerst werd op de paal gemiikt en uit de hoekschop die volgt wordt door Bron op de lat gekopt. Na dik een uur spelen krijgt doelman Jari Duijvestijn voor het eerst wat te doen. Tien minuten voor tijd levert ook Tim van der Voort zijn aandeel. Met links schiet hij vanaf rand-16 binnen: 0-3.