De grote kerk van Monster zet in de stille week elke avond de deuren open.
De grote kerk van Monster zet in de stille week elke avond de deuren open. (Foto: PR)

Stille Week, de Bijbel open

Met Palmzondag begint de zogenaamde Stille Week, de week voor Pasen. Het zijn dagen die ons op een indringende manier stilzetten bij de weg van Jezus, omdat ze aansluiten bij de laatste week die Jezus doorbracht in Jeruzalem.

De wereld staat in brand. We zien beelden van vermoorde mensen op straat, een onafzienbare stroom van vluchtelingen trekt over de wereld, duizenden huizen en flats liggen als puin op de grond, de schepping kreunt en steunt.

Het lijken twee gescheiden werelden. De tijd waarin we leven en alles wat zich daarin aan ons opdringt. En de wereld van het christelijk geloof, waarin we ons in stilte terugtrekken binnen de kerk om ons voor te bereiden op het Paasfeest.

Toch is die tegenstelling schijn. Christus komt juist midden in deze verwarde wereld en toont daarin Gods bewogenheid.

Palmzondag is de dag waarop we de intocht van Christus gedenken. Jezus wordt als koning binnengehaald in Jeruzalem. De mensen juichen Hem toe en zwaaien met palmtakken. Nu komt alles goed! Maar let op de manier waarop Jezus de stad binnenrijdt: op een ezel. Zonder wapens en paarden, kwetsbaar en weerloos. Het rijk van Jezus is kennelijk heel anders dan de koninkrijken die we kennen, en zijn heerschappij anders dan die van menselijke heersers.

De grote kerk van Monster zet in de stille week elke avond de deuren open om samen ons te verdiepen en voor te bereiden op het Paasfeest. Nieuwsgierig en wilt u vrijblijvend even komen kijken en luisteren? U bent in de stille week elke avond welkom van half acht tot acht uur. De deuren staan voor u open!