Martine van den Berg, afscheidsadviseur bij PC Uitvaart.
Martine van den Berg, afscheidsadviseur bij PC Uitvaart. (Foto: Margriet Hoekstra Fotografie)

Samen in gesprek over de dood

HOORN - Nadenken over de dood is niet makkelijk en veel mensen zien dit als een drempel. Toch kan het fijn zijn om je hierop voor te bereiden. Wanneer het moment daar is, moeten in een korte tijd veel belangrijke beslissingen worden genomen. Het vooraf bespreken van persoonlijke wensen geeft rust en overzicht voor je dierbaren.

"Wij bieden mensen de mogelijkheid om hier vooraf over na te denken en met ons in gesprek te gaan. We leggen de uitvaartwensen vast en werken deze uit in een kostenbegroting en een afscheidsdraaiboek", vertelt Martine van den Berg, afscheidsadviseur bij PC Uitvaart.

Martine komt langs bij mensen die gratis en vrijblijvend meer informatie willen over alles wat er mogelijk is tijdens en rondom het afscheid. "Het mooiste vind ik dat mensen zich bewust worden van alle mogelijkheden. We bieden ruimte om wensen precies vast te leggen zoals zij in gedachten hebben, niet alleen voor mensen die in hun laatste levensfase zitten, maar ook voor mensen die nog volop in het leven staan."

Inspiratiedag

Zondag 14 april vindt de Inspiratiedag plaats in Crematorium Hoorn. Deze dag kun je onder andere in gesprek gaan met afscheidsadviseur Martine van den Berg. "We helpen mensen om de dood een plek in het leven te geven. Op een laagdrempelige manier inspireren we voor alle mogelijkheden rondom een afscheid." Tijdens de Inspiratiedag is er livemuziek en zijn er verschillende activiteiten, ook voor kinderen. Daarnaast wordt een lezing gegeven over resomeren. Resomeren is naast begraven en cremeren, een nieuwe en mogelijk duurzamere uitvaartmethode. Ook zijn tijdens de Inspiratiedag alle afscheidsruimtes open voor bezoek en worden al je vragen rondom de uitvaart beantwoord.


De Inspiratiedag vindt plaats op zondag 14 april van 11.00 tot 15.00 uur (vrije inloop) bij Crematorium Hoorn, Berkhouterweg 26. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Bekijk het programma op crematoriumhoorn.nl/inspiratiedag .