en cheque van 204.417,07 euro werd overhandigd aan de oprichtster van de stichting, hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas.
en cheque van 204.417,07 euro werd overhandigd aan de oprichtster van de stichting, hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas. (Foto: aangeleverd)

Cheque voor Stichting Hart voor Vrouwen

REGIO - Serviceclub Inner Wheel Purmerend is zaterdag 9 maart aanwezig geweest bij het 75-jarig jubileum van Inner Wheel Nederland. Het Evoluon in Eindhoven, waar het lustrum werd gevierd, stond verder ook in het teken van het Vrouwenhart en Stichting Jarige Job.

Gedurende drie jaar - van 2021 tot 2023 - was de stichting Hart voor Vrouwen gekozen als Nationaal Service Project. Door 63 clubs zijn in Nederland activiteiten georganiseerd om deze stichting een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Dit geld gaat besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Een cheque van 204.417,07 euro werd overhandigd aan de oprichtster van de stichting, hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas. "Het is hartverwarmend hoe de leden van Inner Wheel zich voor dit belangrijke doel hebben ingezet", sprak zij in haar dankwoord. Het was één van de hoogtepunten op deze prachtige dag.

Nieuwe serviceproject

Als onderdeel van hun voortdurende inzet voor het welzijn van kinderen, lanceerde Inner Wheel Nederland tevens het nieuwe serviceproject Stichting Jarige Job. Dit project heeft tot doel ervoor te zorgen dat elk kind het plezier van een verjaardag kan ervaren. Door middel van financiële steun de komende drie jaar zet Inner Wheel Nederland zich in om een glimlach te toveren op de gezichten van kinderen.


De eerste cheque mocht Jarige Job al in ontvangst nemen namens Inner Wheel Purmerend, die de komende tijd nog zeker activiteiten voor dit goede doel gaat organiseren.