Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

FC Atlas en ZEKERWAARD halvefinalisten na late comeback

HEERHUGOWAARD - De kwartfinales in de Banosol-bekercompetitie stonden bol van de spanning. VHC Jongens en Sta op Stoel / Bak Ecommerce beten het spits af en pas vijf minuten voor tijd werd de score geopend door Thijs de Heer.

Sta op Stoel / Bak Ecommerce leek op weg naar de overwinning, maar een late treffer van Dion Vos bepaalde echter dat de beslissing vanaf de stip moest vallen. VHC Jongens sloot de penaltyserie winnend af en plaatste zich zo als eerste voor de halve finale.

Adviesgroep het Raadhuis was tegen het een klasse hoger acterende FC Atlas dichtbij een stunt, maar gaf de overwinning in de slotfase toch nog uit handen. Twee vroege treffers van Daan Savelberg hielpen Adviesgroep het Raadhuis aan een droomstart, al deed Mohamed Chakouch snel wat tegen. Savelberg herstelde echter de marge van twee, maar FC Atlas gaf zich niet gewonnen en kwam opnieuw dichterbij na een doelpunt van Khalid Ezhar. In de laatste paar minuten groeide Miquel Dubois uit tot de man van de wedstrijd aan de kant van FC Atlas, door met twee doelpunten toch nog een plek in de halve finale uit het vuur te slepen: 3-4.

fietsvoordeelshop.nl en debestevergelijkingssites.nl namen het onlangs in competitieverband tegen elkaar op en toen was fietsvoordeelshop.nl duidelijk de sterkste (0-8). Op deze bekeravond lagen de verhoudingen toch wat anders en was het debestevergelijkingssites.nl dat het sterkst uit de startblokken schoot. Al in de tweede minuut was het raak dankzij Moussa Sabili. Jeffrey de Cocq van Delwijnen bracht fietsvoordeelshop.nl halverwege terug in de wedstrijd, maar toch moest de nummer twee van de L’Arcade Administratie-Cup weer in de achtervolging na een goal van Amir Molkarai. fietsvoordeelshop.nl toonde opnieuw karakter en wist door een doelpunt van Carlo Olijhoek toch nog op 2-2 te komen. Na een lange strafschoppenreeks bleek fietsvoordeelshop.nl over de langste adem te beschikken. Vier prijzen in één seizoen blijft nog steeds een mogelijkheid voor de ploeg.

In de competitie tussen de teams uit de DEZA Kozijnen-cup en Rodi Media-cup werd ook gelijk de toon gezet in de eerste wedstrijd. In dit duel stond Exprss koeriersdiensten lang met één been in de halve finale, maar het liet zich in de slotfase toch nog verrassen door ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken. Nadat Kick Hoogerwerf er met zijn tweede van de avond in de 22e minuut 1-3 van maakte leek de overwinning binnen voor Exprss koeriersdiensten. Slechts twee minuten later tekende Melvin Vander echter voor de aansluitingstreffer, waarna er met nog zes minuten op de klok nog van alles mogelijk was. Dani Brink nam de gelijkmaker voor zijn rekening en zou uiteindelijk de comeback compleet maken door in extremis voor de 4-3 te zorgen.

De enige ploeg die op deze avond met een ruime marge wist te winnen was MEUBELZORG. Tegen Bouwbedrijf Bert Groot had het na tien minuten al een 0-2 voorsprong in handen, al deed Mark Wezepoel hierna nog wel wat terug. Sydney Sayers bracht MEUBELZORG echter alweer snel op het juiste spoor en na de twee goal van Dennis Leeuwenburgh was de wedstrijd wel beslist: 1-4.

Na een vroege achterstand wist Thimo Roemburg Sunrise zonwering met twee treffers op voorsprong te brengen tegen FC Broederschap. Een kwartier voor tijd was het Mert Shahin die zijn ploeg langszij bracht en hierna zouden de doelpunten uitblijven. Dat betekende dat ook dit duel uitdraaide op strafschoppen en in deze serie trok Sunrise zonwering aan het langste eind.

Gofilex kent een goed seizoen in de DEZA Kozijnen-cup en blijft ook in de beker prima presteren. Het liet in deze kwartfinale competitiegenoot Esdégé-Reigersdaal in de slotfase nog bijna terugkomen, maar bereikte dankzij onder meer twee goals van Tico Groot toch de laatste vier. Aan de kant van Esdégé-Reigersdaal vond Mike Bleeker twee keer het net, maar het was net niet genoeg voor de nummer tien van de DEZA Kozijnen-cup.