Dirigent Luc Niekus met de gelauwerde Truus Blei.
Dirigent Luc Niekus met de gelauwerde Truus Blei. (Foto: Aangeleverd)

Eremedaille voor toegewijde Truus Blei

Nieuws

HEERHUGOWAARD – Blij verrast was Truus Blei toen zij een zilveren hanger en oorkonde van de Gregoriusvereniging ontving uit handen van Ingo Molenaar, diaken van de Heilige Familieparochie in Heerhugowaard ’t Kruis. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Buurthuis De Deel. Truus werd geëerd vanwege haar 25-jarig lidmaatschap en haar verdiensten als organiste van het gemengd koor St. Caecilia.

Haar binding met het koor dateert van mei 1998 toen zij door dirigent Luc Niekus werd gevraagd of zij het koor tijdens erediensten in de parochiekerk wilde begeleiden. Sindsdien is het een onafscheidelijk duo, dat ook medewerking verleent aan nog een paar andere koren. Eigenlijk zou de huldiging vorig jaar al plaats hebben gevonden, maar door ziekte van Truus moest dat worden uitgesteld. Diaken Molenaar herinnerde zich nog heel goed zijn eerste contacten met haar. 

Vakvrouw

Naast woorden van waardering tot de jubilaris onderstreepte hij nog maar eens hoe belangrijk haar veelzijdige inbreng voor het koor is. Hans Munster, voorzitter koor, typeerde Truus als een vakvrouw die ooit kwam, zag en overwon. Naast felicitaties, sprak hij woorden van dank voor haar betrokkenheid en grote inzet voor het koor.