Er valt veel te ontdekken in de lente.
Er valt veel te ontdekken in de lente. (Foto: Aangeleverd)

Natuurwandeling voor nabestaanden

DIJK EN WAARD - Natuurgids Annemarie van 't Hoenderdal en rouwbegeleider Marja Ligterink leiden dinsdagochtend 9 april een wandeling op natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Doe mee met stiltemomenten of ga juist in gesprek met lotgenoten

De wandeling heeft een ontspannen karakter: door te wandelen ben je in beweging en in de natuur. Je kunt meedoen met de stiltemomenten tijdens de wandeling of in gesprek gaan met iemand die ook een dierbare heeft verloren. Annemarie vertelt al wandelend iets over de natuur op deze prachtige plek. 

Symboliek

In de natuur vind je ook veel symboliek als het gaat over verlies en rouw. April is aangebroken en zoals de meeste die het spreekwoord wel kennen: aprilletje zoet geeft nog weleens een witte hoed. Ondanks de grillige temperatuur zie je dat er vele bomen en struiken uitlopen en hazelaar, populier en els hebben hun bloei al gehad en ontvouwen hun bladeren. Wilgen zitten vol katjes, mannelijke en vrouwelijke en aan de slootkant staat het klein hoefblad vol gele bloementjes of witte pluis de aandacht te trekken. Er valt veel te ontdekken in de lente.

Kop koffie

De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop drinkt de groep gezamenlijk een kop koffie en wordt nog een half uur nagepraat. Er zijn geen kosten aan verbonden. Verzamelen bij de hoofdingang.

Doe je mee?

Loop je mee? Meld je dan aan via annemarie_vth@hotmail.com of marja@marjaligterink.nl.