Janice Deul.
Janice Deul. (Foto: aangeleverd)

Janice Deul in gesprek over Keti Koti

Nieuws

ALKMAAR - Janice Deul en Henk Heilbron gaan zaterdagmiddag 30 maart met elkaar in gesprek over het belang van het vieren en herdenken van Keti Koti. Het gesprek start om 14.00 uur in bibliotheek De Mare.

Janice Deul is een Afro-Nederlandse journalist en mode-/cultuuractivist. Na een inleiding van Janice zullen gaan zij en Henk samen in hun gesprek verder ingaan op haar boek Keti Koti, waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Keti Koti

Keti Koti wordt door steeds meer Nederlanders gevierd. Ook in Alkmaar is het vorig jaar op 1 juli 2023, tijdens het 150-jarig jubileum, uitgebreid gevierd. Toch blijft ons slavernijverleden een gevoelig en ingewikkeld onderwerp. Juist mede daarom vindt de Alkmaarse Henk Heilbron, tevens voorzitter van het comité Keti Koti Alkmaar, het belangrijk dat we het hele jaar door met elkaar hierover in gesprek gaan. 

Janice Deul

Janice Deul maakt zich sinds 2011 sterk voor een inclusief, veilig en inspirerend klimaat in fashion, media en kunst. Ze is een fervent opinieschrijver en columnist; onder meer voor feministisch magazine Opzij en NRC. Deze activiteit is in samenwerking met Van der Meulen’s Boekhandel georganiseerd, zij verzorgen de boekverkoop tijdens de middag. 

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Reserveren van kaarten kan op www.bknw.nl via ‘doen’ of bel 072 – 5156644. 

Henk Heilbron.