Springers Triffis op Dutch Trampoline Open.
Springers Triffis op Dutch Trampoline Open. (Foto: aangeleverd)

Triffis springers gooien hoge ogen op Dutch Trampoline Open

ALKMAAR - De springers van trampolinevereniging Triffis hebben afgelopen weekend knappe prestaties neergezet tijdens de Dutch Trampoline Open. Het trampolinetoernooi vond plaats in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Thalissa Wijkstra en Lina Joy Uljee wisten de 1e plek te bemachtigen voor de synchroon oefening in de leeftijdscategorie 17-21 jaar bij de dames. Thalissa werd individueel ook 1e en Lina bemachtigde de 2e plek. De bronzen medaille voor synchroon ging naar Madelief Wijkstra en Jorja Visser, ook in de categorie dames 17-21 jaar.

Bij de mannen behaalden Jordy Mol en Rick Veldhuizen goud op synchroon in de categorie heren 17+. Jordy wist individueel ook brons te pakken. De 2e plaats op synchroon bij de heren ging naar Jay Roelfsema en Wessel Brink in de leeftijd 17-21 jaar. Jip Hendriksma en Bram Ruis werden 1e bij synchroon in de categorie jongens 11-12 jaar. Hiermee waren zij de jongste deelnemers van het toernooi die een gouden plak wisten te pakken. Jip behaalde individueel de 5e plaats en daarmee helaas geen podiumplek.

Trampoline World Cup

Een paar dagen eerder werd in De Meent de Trampoline World Cup gehouden. Hier kwam Jordy samen met Ralph van Tilborg in actie en wisten synchroon de 2e plek te bemachtigen. Individueel werd Jordy hier 7e en pakte daarmee helaas geen podiumplek. Madelief sprong samen met Romana Schuring en behaalden het goud.