Met de plaatsing van zonnepanelen zet Kennemer Duincampings een grote stap in het verduurzamingsproces.
Met de plaatsing van zonnepanelen zet Kennemer Duincampings een grote stap in het verduurzamingsproces. (Foto: aangeleverd)

Kennemer Duincampings zet nieuwe stap richting duurzaamheid

Nieuws

CASTRICUM – De Kennemer Duincampings zet een belangrijke stap in het verduurzamen van haar operaties door op het grootste deel van haar gebouwen ongeveer 1.000 zonnepanelen te plaatsen. Daarmee benadrukt de Kennemer Duincampings haar toewijding naar het streven om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De Kennemer Duincampings, met camping Bakkum en camping Geversduin in Castricum en camping de Lakens in Bloemendaal, is een voorloper in het bieden van een natuurlijke vakantie-ervaring. Met de installatie van de zonnepanelen zet de Kennemer Duincampings nu een volgende stap in haar duurzaamheidsinitiatieven.

“Door over te stappen op zonne-energie verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar spelen we ook in op het reduceren van ons gasgebruik en zetten we een nieuwe stap om steeds meer zelfvoorzienend te worden in onze energiebehoefte”, zegt Willemieke de Waal, directeur van de Kennemer Duincampings.

De werkzaamheden zullen rond 22 maart worden afgerond, precies op tijd voor het begin van het nieuwe kampeerseizoen.