Moderne Matteüs Passie Castricum en Limmen

LIMMEN/CASTRICUM - Zaterdag 23 en zondag 24 maart brengt het koor van de Witte Duif onder leiding van Marianne Beitler de Matteus Passie van Piet van Midden en Gerard van Amstel ten gehore.

In de tijd voor Pasen wordt op veel plaatsen in Nederland de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Dit geliefde meesterwerk van Bach vertelt het verhaal van Jezus’ lijden en sterven volgens het evangelie van Mattheus.

In het spoor van deze traditie worden tot op de dag van vandaag ook nieuwe Passies gecomponeerd. Eén daarvan is de Matteus Passie van Piet van Midden en Gerard van Amstel. De indringende teksten van Van Midden vertellen het aloude lijdensverhaal, getoonzet op prachtige muziek van Van Amstel. De Passie bevat vier oorspronkelijke koralen van Bach’s Matthäus Passion, waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd om mee te zingen. Oude en nieuwe muziek, koor- en samenzang wisselen elkaar zo verrassend af. De uitvoeringen zijn zaterdag 23 maart, 20.00 uur in de Dorpskerk van Castricum en zondag 24 maart 16.00 uur in de Protestantse Kerk in Limmen. De toegang is gratis.