Osteopathie, ook geschikt voor baby's en kinderen.
Osteopathie, ook geschikt voor baby's en kinderen. (Foto: Adobe Stock)

Osteopathie voor iedereen

BEVERWIJK - Osteopathie is een behandelwijze waarbij met zachte manuele technieken het lichaam onderzocht en behandeld wordt. Er wordt gewerkt aan gewrichten, zoals de wervelkolom, de organen en het zenuwsysteem.  In de praktijk van Trudi Duin kan iedereen terecht, ook baby's en kinderen.

Zelfherstellend

Osteopathie valt onder de complementaire geneeskunde en wordt door de ene zorgverzekeraar als alternatief en door de andere zorgverzekeraar als regulier (bijvoorbeeld onder beweegzorg) ingedeeld. Bij osteopathie is het doel om via de technieken het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en zo tot genezing te komen. Osteopathie wordt ook preventief ingezet.


Osteopathie is geschikt bij pijn in de rug, nek, schouder, armen, heupen of ledematen, pijn na operaties, hoofdpijn, maag- of darmklachten, sportblessures, menstruatiestoornissen, concentratieproblemen, whiplash, oedeem en meer. Veel voorkomende klachten bij baby's en kinderen zijn onder andere veel huilen, reflux, voorkeurshouding, buikkrampjes, ontwikkelingsstoornissen, slecht drinken en slecht slapen.


De meeste verzekeraars vergoeden de behandelingen gedeeltelijk of geheel via het aanvullend pakket. Vaak zijn maar tussen de drie en vijf behandelingen nodig.


Dellaertlaan 6 A, 1945 WG in Beverwijk. Meer informatie via 0251-374522, 06-53692768, info@osteopathie-duin.nl of www.osteopathie-duin.nl.