Zeg 'Nee Nee' tegen 'Ja Ja-sticker'

Algemeen
Een Ja Ja-sticker is noodzakelijk om het regionale nieuws zoals in deze krant en de stadskrant van de gemeente in de bus te ontvangen.
Een Ja Ja-sticker is noodzakelijk om het regionale nieuws zoals in deze krant en de stadskrant van de gemeente in de bus te ontvangen. (Foto: Rodi Media)

ALKMAAR - De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) zegt 'Nee Nee' tegen de 'Ja Ja-sticker'. De partij roept op tot een aanpassing in het beleid rond duurzaamheid.

In een persbericht zegt OPA zich onvoldoende gerealiseerd te hebben dat de 'Ja Ja-sticker onderdeel uitmaakt van dit beleid. OPA noemt dit onderdeel 'opvallend', omdat eind 2017 een motie om de ‘Ja Ja sticker’ in te voeren door de raad is verworpen. Ook OPA stemde toen tegen dit initiatief. Zo'n sticker is noodzakelijk om het regionale nieuws, zoals in deze krant en de stadskrant van de gemeente in de brievenbus te ontvangen. 'Dezelfde partijen die voorstander zijn van dit soort stickers voeren ook nog landelijk een discussie om regionale media te gaan subsidiëren', aldus de partij in een persbericht. 'Wij roepen het college nadrukkelijk op om in deze college periode geen ‘ja ja-sticker’ in te voeren. Wij hebben de volgende argumenten: In Utrecht hebben de lokale media met succes bij de rechter afgedwongen dat de gemeente deze vrije pers niet mag verbieden. Het beleid dat de gemeente Alkmaar verwoordt in het Nieuwsblad komt dan ook niet onder de aandacht. Juist in deze tijd hebben ondernemers het nodig om reclame te kunnen maken.' OPA wil onder meer weten of het college af wil zien van de Ja Ja-sticker en of het college ook het belang ziet van lokale ondernemers om hun producten aan te prijzen. Ook wil OPA weten of het college met de uitspraak van de rechter meegaat die gemeente Utrecht verbood om de bezorging van de vrije pers in lokale bladen te verbieden.