Eerste Victorietas voor Piet Bruinooge

Algemeen
Bruinooge ontvangt eerste Vctorie tas.
Bruinooge ontvangt eerste Vctorie tas. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Burgemeester Bruinooge heeft donderdagmiddag de eerste Victorietas van de 8 October Vereeniging ontvangen in Podium Victorie. De inhoud van de tas biedt alle ingrediënten voor een ONTZETtend andere invulling van de 8 October-viering.

Het bestuur van de 8 October Vereeniging besloot in mei de viering vanwege corona dit jaar ONTZETtend anders aan te kleden. Hoe het programma eruit ziet, wordt in de aanloop naar 8 oktober bekendgemaakt. Leden van de vereniging zijn uitgenodigd 4 oktober een Victorietas op te halen. De tas is gevuld met ingrediënten die nodig zijn om 8 oktober dit jaar ONTZETtend anders te vieren.

Uitgelekt

Inmiddels is uitgelekt dat een van de ingrediënten het 8-10 Magazine is. Het allereerste magazine van de 8 October Vereeniging. De inhoud van het magazine is nog altijd geheim. Bruinooge ontving donderdag als allereerste de Victorietas met daarin onder meer het magazine.

Collectorsitem

De tas en de inhoud zijn stuk voor stuk collectors items. De tas is alleen beschikbaar voor leden en sponsoren. Wie ook de tas wil ontvangen, het magazine wil lezen en wil weten wat er nog meer in de tas zit, kan tot 3 oktober 2020 lid worden via www.8october.nl/lid-worden. Maar let op, het aantal beschikbare tassen is beperkt. “8 October is ook voor Piet Bruinooge een belangrijke dag in zijn periode als burgemeester van Alkmaar geweest. Dit jaar vieren wij Alkmaar Ontzet zonder grote middagoptocht, maar ook zonder burgemeester Bruinooge. Als organisatie willen wij graag de burgemeester de tas overhandigen, zodat hij op afstand toch Alkmaar Ontzet mee kan vieren”, zegt voorzitter Frits Westerkamp.