Kinderboekenweek bij de OBA

Algemeen
Lezen draagt bij aan een goede taalontwikkeling.
Lezen draagt bij aan een goede taalontwikkeling. Foto: aangeleverd

AMSTERDAM - In de vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is het van 30 september tot en met 11 oktober Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘En toen?’ Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn allerlei activiteiten te doen. Uiteraard heeft de OBA ook een uitgebreide collectie kinderboeken.

Zo kunnen kinderen reizen in de tijd met een echte archeoloog, op zoek gaan naar ongelooflijke verhalen over onze voorouders of in de maakplaatsen een tijdmachine bouwen. Kinderboeken illustrator Juliette de Wit leert kinderen zelf een strip te maken op basis van een zelfverzonnen verhaal.

De Kinderboekenweek is een landelijke campagne om kinderen te activeren om kinderboeken te gaan lezen en om vooral ook het leesplezier te bevorderen. Dit is essentieel voor een goede taalontwikkeling en legt de basis om goed te kunnen leren en volledig mee te doen in de maatschappij. Iedereen van 0 tot en met 18 jaar kan gratis lid worden van de OBA en daarmee boetevrij materialen lenen. Ook kunnen kinderen gratis of met korting deelnemen aan jeugdactiviteiten en voorstellingen. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek zie oba.nl/kinderboekenweek.