Inzamelingsactie voor de Voedselbank

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM - Vrijdag 30 oktober is er van 10.00 tot 12.00 uur op het Kerkplein Pancratiuskerk Dorpsstraat 115 in Castricum een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Via de nieuwsmedia heeft u vast wel gehoord de verwachte extra toeloop bij de Voedselbank. ‘’Daarom werken wij nu aan extra voorraad en extra geldmiddelen om ook in de herfst en winter klaar te kunnen staan voor die mensen zie zelf niet meer rond kunnen komen. De buffervoorraad van houdbare voedingsmiddelen staat continu onder druk bij de Voedselbank. Veel mensen zijn of worden werkeloos als gevolg van de coronacrisis. Voor te veel individuele personen en gezinnen is er dan een gedwongen gebruik van de voedselpakketten! Daarom roepen wij de inwoners van Bakkum en Castricum dringend op te doneren voor de Voedselbank’’, aldus de organisatie van de Voedselbank.

Producten welkom

Vooral welkom zijn de volgende producten: rijst blikken groenten; macaroni blikken soep; spaghetti blikken vis; roerbaksaus knakworst in blik; pastasaus pannenkoekenmix; spijsolie mondkapjes. Producten dienen de uiterste houdbaarheidsdatum niet te hebben overschreden. Op verzoek is er ook een donatiebus waar u een geldelijke ondersteuning in kwijt kunt.

De volgende datums op veler verzoek zijn op 4 december, 8 januari en 5 februari a.s. ‘’Tot heden hebben wij op deze locatie mogen ontvangen € 515,00 en 33 stuks volle kratten! Veel dank namens de ontvangers van de voedselpakketten. De vrijwilligers van de Voedselbank en het Noodfonds zien uit naar uw komst’’, aldus de organisatie.