Corona update gemeente Castricum

Algemeen
Impressie Coronavirus.
Impressie Coronavirus. (Foto: Pexels)

CASTRICUM - Dinsdag is een persmoment gehouden door het kabinet over de stand van zaken omtrent het coronavirus. Er zijn geen nieuwe maatregelen aangekondigd. De maatregelen blijven zeker nog tot december van kracht.

Er worden nog geen conclusies getrokken over de effecten van de gedeeltelijke lockdown waarin we nu zitten, daar komt binnenkort meer duidelijkheid over, ook met betrekking tot verlengde sluiting van de horeca in onze gemeente. 

Het kabinet geeft komende dinsdag weer een reguliere persconferentie. Dan wordt bekend of er nadere maatregelen worden genomen. Twee weken geleden kondigde het kabinet een gedeeltelijke lockdown af voor minstens vier weken. Dat betekent onder meer sluiting van de horeca, geen alcohol op straat tussen 20.00 en 07.00 uur en beperking van het aantal mensen in binnenruimtes tot maximaal dertig.

Het pakket maatregelen blijven nog tot in december van kracht.

Cijfers Castricum

Tussen 13 maart en 27 oktober van dit jaar zijn in gemeente Castricum in totaal 18 inwoners opgenomen (geweest) als gevolg van het coronavirus, waarvan 10 inwoners zijn overleden met een positieve COVID-19 testuitslag (3 op 10.000 inwoners).

Bron: RIVM/Rijksoverheid/NH Nieuws