Gezocht: enthousiaste voorlezers

Algemeen
Als vrijwilliger leesplezier van jonge kinderen stimuleren.
Als vrijwilliger leesplezier van jonge kinderen stimuleren. (Foto: archief)

Wil je het leesplezier van jong kinderen stimuleren? De bibliotheken in Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen.

Voor maximaal een half uur per week aan peuters in de periode januari - maart 2021. Dit is in het kader van het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang. Dinsdag 20 oktober staat de voorbereidende workshop gepland in de bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden voor 20 oktober bij Jessica Dip via 0228 743943 of jdip@westfriesebibliotheken.nl..

BoekStart leesbevordering

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd 0-4 jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. Daarnaast zijn de bibliotheken ook op zoek naar voorleesvrijwilligers die in de bibliotheek willen voorlezen. De wens is om op alle bibliotheeklocaties op een vaste dag een voorleesmoment te hebben voor jonge kinderen.

Workshop

Een goede voorbereiding in de vorm van een workshop. Op dinsdag 20 oktober staat de workshop gepland in de bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast biedt de bibliotheek ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een leuke club van vrijwilligers.

Aanmelding

Enthousiast en wil je graag iets betekenen voor de bibliotheek? Wil je meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van jonge kinderen? Meld je dan aan om het voorleesteam van de bibliotheek te versterken. Kun je zelf niet? Misschien weet je wel iemand in je kennissenkring die hier belangstelling voor heeft. Aanmelden kan (voor 12 oktober) bij Jessica Dip via 0228 743943 of jdip@westfriesebibliotheken.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda