Kinderboekenweek Bibliotheek Waterland

Algemeen
Tijdens de kinderboekenweek zijn er weer diverse leuke activiteiten in bibliotheek Waterland.
Tijdens de kinderboekenweek zijn er weer diverse leuke activiteiten in bibliotheek Waterland. (Foto: aangeleverd )

EDAM-VOLENDAM - De kinderboekenweek komt er weer aan. Tussen 30 september en 11 oktober zijn er daarom diverse activiteiten voor kinderen in de bibliotheken Edam en Volendam. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over bijvoorbeeld ridders en zich zonder tijdmachine verplaatsen naar vroeger.... De hele week is er aandacht voor de bekroonde boeken én boeken die gaan over geschiedenis.

Aandacht voor bekroonde boeken en geschiedenis

Kinderen die (gratis) lid worden van de bibliotheek krijgen tijdens de Kinderboekenweek een tas met een verrassing cadeau. Woensdag 30 september worden er gratis ijsjes uitgedeeld in alle vestigingen.

Stickerspeurtocht

Kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar kunnen 30 september bij alle bibliotheekvestigingen kennismaken met de leukste kinderboeken over geschiedenis met een stickerspeurtocht. Tijdens het lopen tussen de boekenkasten komen zij leuke dingen over geschiedenis te weten maar ook over techniek. Aanmelden is niet nodig alleen even vragen in de bieb. Aanvang: 14.00 uur.

Verrassingstas

Tussen 30 september en 11 oktober kan er in alle bibliotheekvestigingen een gratis verrassingstas worden opgehaald met hierin een speurtocht. Deze speurtocht met het thema geschiedenis is zowel voor oudere als jongere kinderen geschikt omdat de speurtocht op twee niveaus te doen is. Met deze speurtocht is een leuk boekenpakket te winnen.

Dungeon in de Bieb

Kinderen in de leeftijd 8-10 jaar kunnen luisteren naar de Dungeon verhalenverteller. Een bemanningslid van de Batavia vertelt kinderen van alles over het zware leven aan boord van een VOC schip van vroeger. Zo komen ze bijvoorbeeld te weten hoe smerig een overbevolkt schip kan zijn...Woensdag 30 september tussen 13.45 – 14.15 uur in Bibliotheek Volendam en tussen 14.45 – 15.15 uur in Bibliotheek Edam. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is verplicht en dit kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek..

Minecraft-build

Met het computerspel Minecraft leren kinderen van 8 – 10 jaar een stad uit de geschiedenis bouwen. Een Maya tempel uit de tijd van de Inca’s. Of misschien wel een hele stad uit de Romeinse tijd. Dit Minecraft-build Event is onder begeleiding van Toine en Frank van het Twaanlab. Zaterdag 3 oktober tussen 10.00 – 13.00 uur in Bibliotheek Edam en zaterdag 3 oktober tussen 14.00 – 17.00 uur in Bibliotheek Volendam. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is verplicht en dit kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek..

Raamtekenen

Ieder jaar worden er tijdens de Kinderboekenweek prijzen uitgereikt voor de beste en mooiste kinderboeken van het jaar. Deze middag kunnen kinderen van 6-7 jaar luisteren naar een verhaal uit een bekroond boek. Na het voorlezen mag er een mooie tekening gemaakt worden op de ramen van de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Dit kan op woensdag 7 oktober tussen 15.30 – 16.00 uur in alle vestigingen.

Reis terug in de tijd 3D

Met een Action Events Simulator beleven kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar de prehistorie met een superscherpe 3D ervaring. Met behulp van een xbox controller bepalen kinderen waar ze naartoe willen in een Jurrasicpark dierentuin. Zaterdag 10 oktober tussen 11.00 – 15.00 uur in Bibliotheek Volendam en Purmerend. Deelnemen is gratis maar wel eerst aanmelden voor een tijdslot op www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek..

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda