Eindexamenfeest in coronatijd onzeker

Algemeen
Noah (links), Aaron (rechtsboven) en Danar.
Noah (links), Aaron (rechtsboven) en Danar. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK/HEEMSKERK - '‘Hoe nemen we nou afscheid van elkaar?’' Deze vraag stelt eindexamenkandidaat Eileen Gregorutti (16) van het Kennemer College Beroepsgericht half maart aan haar mentor in de eerste les via de computer. De leerlingen uit de 4e klas van het VMBO in Heemskerk gaan dan een onzekere tijd tegemoet, net als de rest van de wereld. Het coronavirus grijpt om zich heen.

De leerlingen van het Kennemer College Beroepsgericht krijgen 15 mei te horen of ze geslaagd zijn. Dan hebben ze ruim 2 maanden thuis gezeten. De eindexamens gingen niet door, maar er moesten nog wel schoolexamens worden afgerond.

Noah

Noah Lagrand (16) ervaart de afgelopen periode als een saaie tijd. Ze kan niet wachten tot ze ook weer hockeywedstrijden kan spelen.

Voor haar is afscheid nemen van de schooltijd het afsluiten van een hoofdstuk in haar leven. '‘Dat hoort er gewoon bij'’, antwoordt ze op de vraag of afscheid nemen belangrijk is.

Klasgenoten

Haar klasgenoten Danar Amin (16) en Aaron Vendel (17) vinden dat ook. Zij zouden graag een groot eindexamenfeest willen met al hun vrienden in de aula of in Podium 104.

'‘Afscheid nemen via Teams op de computer is niet speciaal. We willen het sociaal afronden'’, vertelt Aaron serieus.

Na coronatijd

Hij is net 17 geworden en kan zijn verjaardag ook al niet uitbundig vieren. Danar had graag een examenstunt gedaan en ziet een afscheidsfeest op het strand wel zitten, daar is ruimte genoeg. ''Een ding is zeker, na de coronatijd gaan we alsnog onze eigen eindexamenfeesten vieren!''