Harddraverij Heemskerk afgelast maar Jaarvergadering op 1 september gaat door

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Website harddraverij heemskerk)

HEEMSKERK – De harddraverij op de Heemskerkse Marquettelaan gaat, zoals bijna alle kortebaandraverijen dit jaar, als gevolg van de coronacrisis niet door. Al is het een schrale troost, de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering die in mei ook niet plaatsvinden, is nu alsnog gepland. De vergadering wordt gehouden op dinsdagavond 1 september en is uitsluitend toegankelijk voor leden. Reserveren is bovendien verplicht.

Tijdens de vergadering legt het bestuur van de Harddraverijvereniging verantwoording af over de kortebaan van 2019, die als recordeditie de boeken in gaat. De begroting voor 2020, al voor de crisis opgesteld, ging ervan uit dat nog één keer maximaal geprofiteerd kon worden van de traditioneel hoge totalisatoromzet. Door de afgelasting kan deze begroting echter in de prullenbak. Het bestuur zal een aangepaste begroting presenteren voor een jaar zonder draverij. De vereniging lijdt hier financieel overigens niet ernstig onder: er zijn weliswaar geen inkomsten uit sponsoring, pacht en totalisator, maar er zijn ook geen organisatiekosten.

Door wetswijzigingen zal de vereniging de inkomsten uit weddenschappen met ingang van 2021 waarschijnlijk blijvend mislopen. Dit was al reden om de leden voor te stellen het lustrumfeest rond het 95-jarig bestaan dit jaar niet te vieren. Zo wil het bestuur sparen voor een grootse viering van het 100-jarig bestaan in 2025. Heemskerk organiseert in dat jubileumjaar het Nederlands Kampioenschap Kortebaan.

De jaarvergadering vindt plaats in De Jansheeren en begint om 20.00u (zaal open 19.45u). N.B. Met inachtneming van de coronamaatregelen is er slechts plaats voor 100 leden (in de grote zaal). Dat is ongeveer de gebruikelijke opkomst, maar wegens corona is tevoren aanmelden verplicht. Leden krijgen per e-mail een uitnodiging met aanmeldlink. Deze link is ook te vinden in de agenda van de vergadering, op de homepage van de website harddraverijheemskerk.nl.