Kunstenares Nicole Post exposeert bij de Heemskerkse Golfclub

Algemeen
Nicole Post bij haar kunstwerken.
Nicole Post bij haar kunstwerken. (Foto: Jan den Duijn)

HEEMSKERK - De Heemskerkse Golfclub stelt haar clubhuis regelmatig ter beschikking voor exposities. Deze keer is het gelukt de Zandvoortse kunstenares Nicole Post haar werk te laten tonen. De Golfclub is verheugd haar expositie in huis te hebben om zodoende haar leden en gasten te laten genieten van haar schilderijen. De expositie is gratis te bezoeken en gasten zijn meer dan welkom.

Nicole Post

In 1990 ging Nicole naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving, en later Grafische Vormgeving. Daar heeft Nicole een voorliefde ontwikkelt voor modeltekenen.

“Wat mij daarin boeit, is dat je de prachtige vormen van het zowel mannelijke als vrouwelijke menselijk lichaam op papier probeert te krijgen. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen verhoudingen, proporties en verschijningsvorm.”

Ontwerpen, tekenen, creatief ‘zijn’, is voor mij een belangrijk fundament; een missie naar een liefde voor het ongeliefde deel, het kennen en erkennen van eenheid in mijzelf, om tot de kern te komen, de ‘naked truth’. Met een passie voor de schoonheid van leven in het nu, in het licht, zonder waarde-oordeel.”

Locatie

De expositie is in het clubhuis van de Heemskerkse Golfclub, Communicatieweg 18, 1967 PR Heemskerk. Het clubhuis is elke dag geopend.

De Heemskerkse Golfclub is een ledenclub, die ook toegankelijk is voor greenfeespelers, en speelt op golfbaan De Noorderbuitendijken. De 18 holes-baan werd in 1988 ontworpen door baanarchitect Gerard Jol en in 2010 uitgebreid met een Par 3-baan van dezelfde architect. De golfclub richt zich op golfsport voor het leven en een actief verenigingsleven. De golfclub is sinds 2010 ook gecertificeerd door de Golf Environment Organization, die zich richt op duurzaam terreinbeheer door het bewust omgaan met de natuur en het milieu van de golfbaan.

Afbeelding
Afbeelding