Gerrit van Hooff-toernooi bij ADO'20

Algemeen
ODIN-spelers tonen trots de overwinningsschaal van 2019.
ODIN-spelers tonen trots de overwinningsschaal van 2019. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Langzaam maar zeker gaat de wereld ook weer een beetje open voor het sportleven en daarom kan nu, voor de derde maal in successie het Gerrit van Hooff memorial worden gespeeld op De Vlotter. Op woensdag 5 en zaterdag 8 augustus treden 4 zeer aansprekende namen uit de regionale voetbalwereld in het strijdperk.

Derde editie met aantrekkelijk deelnemersveld

Dit oefentoernooi voor de opening van het seizoen 2020-2021 draagt de naam van deze legendarische elftalleider, vanwege zijn grote inspanningen als teamleider voor zowel de hoofdmacht als het tweede team. In totaal was deze ADO’20 verenigingsman zo’n 35 jaar actief als teamleider, voor deze teams. Vanwege zijn grote verdiensten voor de club, is enige jaren geleden besloten om Gerrit postuum te eren voor het vele werk dat hij heeft verricht, door een oefentoernooi te organiseren dat zijn naam draagt. Natuurlijk wordt het evenement dit jaar verspeeld met inachtneming van de landelijke coronamaatregelen. Maximaal mogen er 250 mensen bij zijn.

Voor deze editie van het toernooi is de winnaar van afgelopen jaar, Odin’59 erbij. Verder Purmersteijn en Hollandia en natuurlijk ADO’20. ODIN zette de winst van vorige editie bij tijdens de competitie goed door, wat mogelijk tot een zeer fraaie klassering had kunnen leiden, als de competitie uitgespeeld had kunnen worden. Bij Purmersteijn, dat voor de 2e keer aanwezig is, zijn Bas Vellema en Ricky Neele helaas niet van de partij. Zij stapten recent over van ADO’20 naar de zaterdagtak van deze vereniging. Ook met Hollandia komt er een oude bekende naar sportpark De Vlotter. Vanaf eind jaren 80 tot ver in 2000 hebben ADO’20 en de ploeg uit Hoorn vele legendarische wedstrijden gespeeld. ADO’20 zelf heeft naast de diverse jonge talenten uit eigen gelederen, ook een aantal nieuwelingen aangetrokken, die zich met name tijdens deze oefenpartijen in de hoofdmacht moeten zien te spelen. Met Juan Fernandes Coto presenteert ADO’20 ook een nieuwe trainer, die de naar FC Lisse vertrokken Raymond Bronkhorst opvolgt.

Programma woensdag: 19.45 uur B-veld, Odin’59-Hollandia, om 20.00 uur gevolgd op het A-veld door ADO’20-Purmersteijn.

Zaterdag: 13.45 uur verliezer 1-verliezer 2 A, om 14.00 uur gevolgd door winnaar 1-winnaar 2 op het A-veld.