Inloopconcert met violiste Cynthia Miller-Freivogel

Algemeen
Violiste Cynthia Miller-Freivogel.
Violiste Cynthia Miller-Freivogel. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK- In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. Op vrijdagmiddag 19 juli van 15.30-16.00 uur geeft de organiste Anja van der Ploeg een Inloopconcert op het prachtige Knipscheer-orgel in de Dorpskerk. Aan dit concert zal de violiste Cynthia Miller-Freivogel haar medewerking verlenen.

Op het programma staan werken van A.Corelli ( Sonate ) , W.de Fesch ( Sonate ), een mooi Adagio van J.S.Bach en G.F.Händel ( twee delen uit de vioolsonate ) en een vioolsolovan J.S.Bach.

Cynthia Miller-Freivogel is een Amerikaanse en in Nederland woonachtig. Zij heeft viool en muziekwetenschappen gestudeerd aan het Conservatorium en universiteit in San Francisco.Zij heeft in verschillende orkesten gespeeld in Sao Paulo in Brazilië, in Miami, Amsterdam ( Koninklijk Concertgebouw Orkest en Amsterdam Baroque Orchestra ).

Oude Muziek

Zij is gespecialiseerd in Oude Muziek en is nu leider en concertmeester van het Baroque Chamber Orchestra van Colorado en van het ARTEK kamer orkest in New York. Zij is lid van het Philharmonia Baroque Orchestra in San Francisco.Verder speelt ze in het Hopkinson Trio. In Novello kwartet heeft de strijkkwartetten van Haydn en tijdgenoten op oude instrumenten uitgevoerd.

Als soliste heeft ze Bach, de Biber Mystery Sonatas , Leclair,Locatelli, Vivaldi gespeeld.Ze heeft CD opnamens gemaakt van Corelli opus 5. Kortom een enorme internationale staat van dienst van muziekoptredens in Europa, Amerika. Men schrijft zeer lovend over haar vioolspel in The New York Times. Na afloop zal een vrijwillige financiele bijdrage worden gevraagd ter bestrijding van de onkosten