Marloes Bloedjes exposeert op twee locaties

Algemeen
Marloes Bloedjes bij één van haar kunstwerken.
Marloes Bloedjes bij één van haar kunstwerken. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op dit moment exposeert Marloes Bloedjes uit Heemskerk op twee locaties: bij de Heemskerkse Golfclub en in de brasserie van Waterrijck. Boven in het restaurant van de Heemskerkse Golfclub hangen de schilderijen in de gele en groene tinten. Het is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als je zelf niet golft, je kunt hier gerust even langs voor een drankje en een hapje. Het adres is Communicatieweg 18 in Heemskerk. Het werk hangt er ongeveer een half jaar.

De expositie in de brasserie van Waterrijck staat helemaal in het teken van de herfst. Oranje, oud roze en okergeel zijn de favoriete kleuren van Marloes en hier heeft ze alle schilderijen in die kleurstelling samengebracht. ViVa! Zorggroep, locatie Waterrijck is gevestigd aan de Lessestraat 2, de ingang van de brasserie is aan de Beneluxlaan. Loop gerust even binnen, iedereen kan als de brasserie geopend is de schilderijen bezichtigen tot begin december.

Marloes maakt vooral abstracte werken, met terugkerende thema's als landschappen, bomen, bloemen en vrouwen. Het liefst werkt ze met acrylverf en op sommige doeken experimenteert ze met gemengde technieken (mixed media). Voordat ze met een doek aan de slag gaat, begint de zoektocht naar de juiste kleur. Dat is er een die op dat moment dichtbij ligt. Deze kleur brengt ze samen met passende andere kleuren op het doek. Vanaf daar laat ze zich leiden door de vormen die ontstaan en vormt zich stap voor stap de de uiteindelijke compositie, meestal abstract of een landschap. Gaandeweg verzamelt ze allerlei materialen, passend bij de kleur om in het schilderij te verwerken. Dit kunnen stukjes stof, draadjes, lintjes, gescheurd papier of materialen uit de natuur zijn, zoals blaadjes en bloemen.

De natuur is een grote inspiratiebron en tevens een terugkerend thema in haar werk. Regelmatig is ze buiten te vinden met schildersezel, in het bos, het park of de duinen, in haar eigen tuin, of schetsend in de auto tijdens de vakantie. Ze mengt wat ze ziet met de eigen beelden in haar hoofd en zo ontstaat een geheel nieuw landschap.

Deze zomer is het atelier van Marloes verhuisd naar de Willem van Coulsterstraat, een prachtige locatie in Heemskerk. Hier creëert ze niet alleen haar eigen werk, maar geeft ze ook teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. In de toekomst geeft ze ook losse workshops. De eerste, mixed media engelen, is op zaterdag 23 november van 11.00 tot 15.00 uur.

www.toverzicht.nl.