Wensen ouderen in vervulling

Algemeen
Buurtbakkie bij Rozestaete.
Buurtbakkie bij Rozestaete. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Vorige week was het de week van het kamperen met ouderen in Geversduin. Van maandag 20 t/m vrijdag 24 mei kregen we van Camping Geversduin de beschikking over een tenthuisje. Dit was het tweede jaar dat we kamperen met Gouden Dagen. En wat heeft iedereen weer genoten. In totaal hebben we circa 60 ouderen mogen ontvangen. Ronald van Splitscreen stond elke ochtend om 10.30 uur bij een locatie van ViVa! Zorggroep in Heemskerk om de kampeerders van die dag op te halen en naar de camping te brengen.

Om in zijn prachtige oude VW-bus te mogen zitten was al een feest voor de campinggasten. Aangekomen op de camping werden ze ontvangen met koffie en appeltaart, waarna de wandeling naar de toiletten volgde. Ondertussen werd er voor de circa 20 personen elke dag met veel plezier pannenkoeken gebakken door onmisbare vrijwilligers. Na het eten volgde een wandelbingo over de camping. Met de herkenning van de caravanmerken kwamen de herinneringen weer naar boven. We sloten de dag af met een ijsje en een ingelijste foto van die dag. Met heel veel dank aan Camping Geversduin voor de sponsoring van het tenthuisje, Splitscreen voor de sponsoring van de ritten met de VW-bus en Stet Heemskerk BV voor de foto's. De dames Koens, Van Dam en Schripsema vertrokken 16 mei naar Texel. Hun wens ging in vervulling. Aangezien het Uitbureau in Westerheem een uitstapje naar Texel al in de planning had staan konden deze dames vanuit Gouden Dagen mee. Na een gezellige rit en boottocht kwam het gezelschap aan op Texel. Daar kregen ze een rondreis over het eiland, bezochten ze wat winkeltjes en lunchten ze. Om 17.00 uur werd de boot gepakt naar Den Helder. De dames hebben genoten van deze dag en kijken er met heel veel plezier op terug. Wat een gezellige drukte was het op ons eerste buurtbakkie, op 15 mei. Samen met Welschap stonden we bij Rozestaete koffie te schenken voor de omwonenden.

Voelt u koning te rijk met een high-tea in de prachtige tuin van Akerendam in Beverwijk. Gouden Dagen heeft een plek gereserveerd op 17 en 19 juni.Bent u 70+, woonachtig in Heemskerk dan kunt u zich hiervoor inschrijven bij Jolanda van Dam, tel.: 06-22913188 van ma t/m vrij van 9.00 tot 14.00 uur. Kosten € 12,50.