Cultuurkoepel Heiloo opent weer haar deuren

Algemeen
Flamencodanseres La Serrana in Cultuurkoepel.
Flamencodanseres La Serrana in Cultuurkoepel. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Het was de afgelopen maanden stil in de Koepel… Mooie optredens werden helaas afgelast, bezoekers geïnformeerd en de deuren gesloten.

De medewerkers hebben de afgelopen periode echter niet stil gezeten. Een nieuwe podiumvloer werd gelegd, tafels werden opgeknapt, kasten opnieuw ingericht, een techniekbooth werd gebouwd en tal van andere klussen werden uitgevoerd. Inmiddels is de Koepel coronaproof gemaakt waarbij de anderhalve meter is gewaarborgd met inachtneming van alle noodzakelijke RIVM maatregelen. Een coronaprotocol is opgesteld en daarnaast worden alle coronamaatregelen zowel op de agenda, de website als op de kaarten geplaatst. De kaartverkoop vindt vanaf heden uitsluitend vooraf en online plaats. De bar is gesloten maar neem gerust een eigen drankje mee!

'La Serrana'

Koop nu kaarten à € 22,50 voor het optreden van Compañía Maria 'La Serrana’ uit Spanje met de show Santuario op zaterdag 11 juli aanstaande om 20.15 uur via www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Hartenkreet

De flamencodanseres María 'La Serrana' leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl. Maar wie de Flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie: vinnig, sensueel en puur. In Santuario gaat María 'La Serrana' op zoek naar de oorsprong en de ziel van de Flamenco. Deze kunst ontstond als hartenkreet van de Andalusische bevolking in antwoord op de vervolging van Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de Flamenco door de eeuwen heen het bindmiddel in hun gemeenschap geworden. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs)bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden op een andere manier als heilig beschouwd, voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen zien en horen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno 'Polito' neemt María het publiek mee op een reis naar binnen, altijd met als leidraad de zuivere en gepassioneerde Flamenco. 

De organisatie hoopt bezoekers te verwelkomen op zaterdag 11 juli aanstaande om 20.15 uur!