Gastheren en -vrouwen in de binnenstad

Algemeen
Samen voor een plezierige binnenstad.
Samen voor een plezierige binnenstad. Foto: Pexels

Iedere zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 loopt een team van vrijwilligers door de binnenstad en het havengebied. Zichtbaar aanwezig door een eigen kledinglijn, waarop duidelijk de tekst gastheer/gastvrouw vermeld staat. Dit team is pro-actief aanwezig in de binnenstad en het havengebied om bezoekers welkom te heten in de stad en om antwoord te geven op praktische vragen.

De gastheren en -dames zijn inwoners van de stad Hoorn die zich als vrijwilliger graag inzetten voor een gastvrije stad. Mensen die weten wat er te doen is in de stad en bezoekers uitstekend kunnen doorverwijzen. Ze zijn representatief, vriendelijk en houden ervan om een praatje te maken.

Weg wijzen

Het team is pro-actief aanwezig in de binnenstad en het havengebied om bezoekers welkom te heten in de stad en om antwoord te geven op praktische vragen. Zoals toiletvoorzieningen, fietsenstallingen en parkeergelegenheden. Maar ook om bijvoorbeeld de weg te wijzen naar winkels, horeca, musea, haven en bezienswaardigheden.

Mensen die zich aangesproken voelen en zich willen opgeven als gastheer/gastvrouw kunnen een e-mail sturen naar info@ikhouvanhoorn.nl.