Kom in actie voor kinderen op Lesbos

Algemeen

HOORN - Voor het eerst in de geschiedenis organiseert Kerk in Actie een huis-aan-huis-collecte. De collecte wordt gehouden in de week van 29 november tot 5 december. Doel van de collecte is hulp bieden aan de vluchtelingen in Griekenland. Wie wil als collectant meehelpen?

In Griekse vluchtelingenkampen verblijven duizenden kinderen. Ze zijn hier soms helemaal alleen aangekomen uit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar een veilige plek. Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding en onderwijs en probeert deze kinderen op een betere plek te krijgen.

Door het organiseren van een landelijke huis-aan-huis-collecte hoopt Kerk in Actie dat meer mensen betrokken raken met haar werk. Kerk in Actie heeft inmiddels voor ruim zeshonderd plaatsen in Nederland collectecoördinatoren en collectanten geworven, maar is nog op zoek naar meer collectanten. Aanmelden kan bij de plaatselijke collectecoördinator: Ton Heijboer, 0229-238450 of heijboerton9@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl .