Hoorns Popkoor Amuzement zingt 'Seventies'

Algemeen
Popkoor Amuzement zingt in Het Park de mooiste nummers uit de jaren zeventig.
Popkoor Amuzement zingt in Het Park de mooiste nummers uit de jaren zeventig. (Foto: Serena Moulijn)

HOORN - Het Hoornse Popkoor Amuzement treedt zaterdag 28 september op in Schouwburg Het Park in Hoorn. Het koor repeteert onder leiding van Bas IJff elke zes à acht maanden met een ander thema. Deze keer is het thema 'Seventies'.

In dit brede en gevarieerde thema worden de mooiste nummers van de jaren zeventig gezongen. Het koor wordt begeleid door een liveband. Nummers als Boogie Wonderland (Earth, Wind & Fire), Dancing Queen (ABBA), Don't Go Breaking My Heart (Elton John & Kiki Dee) en Go Like Elijah (Chi Coltrane) komen voorbij.

Het repeteren wordt auditief gedaan, op het gehoor dus. Daarom kunnen ook mensen die geen noten kunnen lezen toch meezingen. Nieuwe koorleden hoeven geen auditie te doen. Er wordt meestal driestemmig gezongen. Woensdag 6 november begint er weer een nieuw popkoorproject: 'TOP 2020'. 2020 is het jaar dat koorleider Bas IJff twintig jaar in het korenvak zit. Daarom wordt een top 20 gemaakt, geïnspireerd op de Top 2000. Aan het eind van het project geven vier koren een voorstelling gegeven in de grote zaal van Schouwburg Het Park. Nieuwe koorleden zijn van harte welkom. Repetities zijn elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Kersenboogerd.

De toegangsprijs bedraagt elf euro, inclusief garderobe en drankje. Het optreden begint om 20.00 uur. Kaartjes en meer informatie: www.zangstudioamuzement.nl en 06-22670925.