Hoornse Filmdagen in Cinema Oostereiland

Algemeen
De elfde editie van de Hoornse Filmdagen opent met de film 'Hors Normes'.
De elfde editie van de Hoornse Filmdagen opent met de film 'Hors Normes'. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Cinema Oostereiland in Hoorn opent vrijdag 1 november om 20.00 uur de elfde Hoornse Filmdagen met 'Hors Normes'. De regie van deze film is in handen van Éric Toledano en Olivier Nakache, de makers van de succesvolle film Intouchables. Kholoud Al Mobayed, wethouder van de gemeente Hoorn, opent het festival.

'Hors Normes' vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. 'Hors Normes' gaat landelijk in december in première. Het festival vervolgt op zaterdag 2 en zondag 3 november, met maar liefst twintig films die in november, december en januari in première gaan. Hoorn beleeft tijdens het festival opnieuw een schitterend voorproefje van het aanbod van dit najaar.

Hoornse favoriet

Het festivalpubliek wordt ook dit jaar bij elke film gevraagd door middel van het geven van een cijfer tussen de 1 tot en met 5 een mening te geven. Zondagavond 3 november wordt de publieksfavoriet bekend gemaakt. De winnaar van vorig jaar was de indrukwekkende Duitse film Das Schweigende Klassenzimmer. Het festival 2018 trok 1565 bezoekers.

Het volledige programma is te vinden op www.cinemaoostereiland.nl. Het uitgebreide programmablad is gratis verkrijgbaar op het Oostereiland. Kaartverkoop via deze website, aan de kassa of telefonisch dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur: 0229-232296. Meer informatie via info@cinemaoostereiland.nl.