Grafiekmanifestatie in De Boterhal in Hoorn

Algemeen
Els Benjamins, Vliegen vallen, 2019.
Els Benjamins, Vliegen vallen, 2019. (Foto: aangeleverd)

HOORN - GRAFIEK2019 is een landelijke grafiekmanifestatie die plaatsvindt op meer dan honderd locaties in het land. Initiator en coördinator is Stichting Grafein. De bijdrage van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken is onder de noemer 'Panta Rhei – Alles stroomt – Alles stroomt door', met 19 grafici die 48 werken tonen. De tentoonstelling is van 26 oktober tot en met 1 december te zien in De Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn.

De 19 deelnemende kunstenaars, leden en oud-leden van KVH e.o. zijn Peter van de Akker, Cees Baas, Els Benjamins, Vera van Heusden, Jan Hollenberg, Gea Karhof, Annemiek van Kollenburg, Rob Komen, Frea Lenger, Leentje Linders, Floor Max, Linda Meulenhoff, Ankie Postma, Peter de Rijcke, Cees Smit, Laurien Sneep, José van Tubergen, Annemarie Visser en Ryanne Wiener.

De tentoonstelling gaat over de diversiteit van het grafische ambacht zoals zich dat in de loop der tijd heeft ontwikkeld. De kunstenaars richten zich op de traditionele handmatigheid van het vak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan.

De 19 grafici, van verschillende leeftijden, laten ieder twee voorbeelden van hun oeuvre zien: één werk uit hun beginperiode en een van de laatste tijd. Hoe zichtbaar is de verandering in het werk van één kunstenaar? Wat is het tijdsbeeld dat de werken van alle deelnemers tezamen geeft? Het is aan de bezoekers om antwoorden op die vragen te vinden.

De curatoren van deze tentoonstelling, Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, geven zondag 24 november in de 28e Zondagmiddagsalon een presentatie over hun vak. 

Meer informatie: www.boterhal.com.