Rotaryclubs overhandigen cheque aan Voedselbank Purmerend

Algemeen
Eerder hielp van de clubs met het schoonmaken van de Amsterdamse grachten.
Eerder hielp van de clubs met het schoonmaken van de Amsterdamse grachten. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Op initiatief van Rotaryclub Monnickendam werd medio mei een crowdfundingsactie gestart voor een financiële bijdrage aan Voedselbank Purmerend. De opbrengst werd tijdens de jaarlijkse barbecue van de voedselbank overhandigd. Voedselbank Purmerend verzorgt voedselpakketten in Purmerend en omliggende gemeenten voor inwoners die in financieel zwaar weer zitten.

Voorzitter Willem Friso Dekker: “De inhoud van deze pakketten wordt verzameld door onze circa 30 vrijwilligers. Als alle producten binnen zijn, maken we er vervolgens voedselpakketten van. De pakketten worden elke week door onze cliënten opgehaald en variëren in grootte voor de verschillende huishoudens. De inhoud is natuurlijk sterk afhankelijk van het aanbod en vaak zijn met name de versproducten als groente, fruit en zuivel schaars. Daarom is de bijdrage van de gezamenlijke Rotaryclubs voor deze specifieke producten zeer welkom.”

Gezamenlijke actie

De gezamenlijke Rotaryclubs in de regio Waterland ondersteunen het belang van Voedselbank Purmerend. Tijdens de overhandiging van de cheque bedankte Lewi Vogelpoel van RC Monnickendam, namens alle deelnemende clubs in de regio, de vrijwilligers van de voedselbank voor hun goede werk en tomeloze inzet. De crowdfundingsactie bracht € 2.847,29 op voor dit goede doel. Hiervoor overhandigde zij symbolisch een cheque aan Willem Friso.

Daarnaast was er voor alle vrijwilligers van de voedselbank nog een koele traktatie na afloop van hun jaarlijkse barbecue, die met veel dank werd ontvangen. In de regio Waterland zijn 6 rotaryclubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC PurmerendPolderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam.

Over Voedselbank Purmerend

De vrijwilligers van Voedselbank Purmerend geven al meer dan tien jaar voedselpakketten uit. In het begin alleen voor de gemeente Purmerend, later is het werkgebied ook uitgebreid met de gemeenten Edam-Volendam, Beemster, Landsmeer en Waterland. Op dit moment bedient de organisatie ongeveer honderd mensen per week.