Dames 1 Lions ‘near perfection’ bij de generale

Algemeen
Het team is klaar voor de competitie.
Het team is klaar voor de competitie. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER - Zaterdagavond 26 september, sporthal Landsmeer, 19.30 uur. Na een lange tijd weer eens echt een wedstrijd Vrouwen Basketball League in Landsmeer. Er is nogal wat gebeurd binnen het Landsmeerse team sinds het abrupte einde afgelopen coronaseizoen.

Met een herboren team en met Marlous Nieuwveen als kersverse hoofdcoach werd er aangevangen met een oefenwedstrijd tegen het VBL team Keijser Capital Martini Sparks uit Groningen. En man, man, man, wat kwam Landsmeer geweldig uit de startblokken. Ontketend waren de dames, 31 punten in het eerste kwart. De speelstijl, de balans in het team, de kwaliteit, maar vooral het plezier en het ‘One Team’ gevoel spatte er vanaf. Als dit de voorbode is van het seizoen... Oude tijden herleven dan mogelijk weer.

Swooshende netjes

De nieuwe aanwinsten Charlotte (Charly) van Kleef en Myrthe den Heeten zorgden ook deze wedstrijd voor swooshende netjes vanachter de driepunt lijn. Beiden eindigden met dubbele punten, respectievelijk 29 en 23. Dit was inspirerend voor de anderen, want er zijn zoveel driepunters gemaakt door heel veel verschillende speelster, niet normaal en erg leuk om naar te kijken.

Het raak schieten is belangrijk, maar de plays en de inzichten vanuit de point die maken dat de vrije speelster wordt gevonden zijn minstens even mooi om te zien. Het klassieke driven, uitpassen en afdrukken liep als de brandweer.

Jeugd maakt speelminuten

Ook de jeugd ging hier volop in mee, alle speelsters zijn ruim ingezet en iedereen heeft punten gemaakt. Ook de twee volop meespelende VU20-speelsters Indy Lebelle en Geena Rowaan. Super om te zien dat de jeugd wordt opgenomen in het team, en dikke speelminuten maakt.

Geen enkele grip

Het scoren zette zich door, de Groningse formatie kreeg geen enkele grip gedurende de hele wedstrijd, wat resulteerde in een score van 91 punten eind derde kwart. En toen mochten de Lions nog een kwart spelen. Eindstand 115-59, en dat zegt heel veel over het scorend vermogen van dit team. De jeugdige geblesseerden (Lindsay, Benthe, Emma, en Epiphany) staan te trappelen om ook deel te nemen en bij te dragen

Snel spel, fast breaks en de rust als dat nodig is. Dat zijn prachtige kenmerken die omschrijven van de speelstijl lijkt te gaan zijn voor seizoen 2020-2021. Een mooie combinatie van ervaring, jeugdige energie, en de drang om te scoren en te winnen.

Op 3 oktober start de competitie. De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd, het team spelt tegen Jolly Jumpers om 18.45 uur. Volg de berichtgevingen op de website. De komende periode zal er meer gecommuniceerd gaan worden (met dank aan Cees, Gideon en Jasmijn). Er is ook gestart met livestream.