De soberste Veteranendag ooit

Algemeen
Zowel de veteranenvlag als de driekleur werd gehesen.
Zowel de veteranenvlag als de driekleur werd gehesen. (Foto: JWvD)

OOSTZAAN – 27 juni, het was de dag bestemd voor de veteranen, alles zou uit de kast worden gehaald. Het is immers het jaar van 75 jaar bevrijding. Hoe anders zou het lopen, Covid 19 veroorzaakte een coronacrisis en alles liep in het honderd. Geen koning die al saluerend een groet bracht aan de defilerende mannen en vrouwen, onze veteranen.

Ook in Oostzaan was het een sobere bijeenkomst. Burgemeester Rob Meerhof ontving Roy Runtuwene, Leo van Zadel en Richard Stet. De mannen die de veteranen uit Oostzaan vertegenwoordigden. Gezamenlijk hesen zij eerst de driekleur en daarna de veteranenvlag.

Na deze officiële handeling werd er koers gezet naar het veteranenmonument alwaar bloemen werden gelegd voor de veteranen die ons ontvallen zijn. Evelien Leguit van het veteranencomité Oostzaan stond even stil bij alle veteranen en blikte weemoedig terug naar 2014, toen het monument werd geplaatst. Toen was de groep veteranen vele malen groter. Gelukkig hebben zich recent een aantal jonge(re) veteranen gemeld, waardoor de Veteranendag Oostzaan gelukkig voortgezet kan worden. Deze keer werd het moment afgesloten met een sober bakje koffie. Het is te hopen dat op Veteranendag 2021 alles weer uit de kast kan worden gehaald.