Uitstel betalingen ondernemers in Uitgeest

Algemeen
Wapen van de gemeente Uitgeest.
Wapen van de gemeente Uitgeest. (Foto: Aangeleverd)

UITGEEST - ''Op de meeste uitgaven van onze ondernemers heeft de gemeente geen invloed. Wel op de gemeentelijke belastingen. Deze worden geïnd door Cocensus. Het college van Uitgeest heeft daarom besloten om voor ondernemers: uitstel te geven van betalingen tot 1 juli 2020 en geen specifieke ondernemingsheffingen op te leggen tot 1 juli 2020 (o.a. toeristenbelasting). Ook geen rente in verband met latere betalingen niet door te belasten'', aldus B en W.

Indien ondernemers specifieke vragen hebben over betaling van de belastingen dan kunnen zij telefonisch contact opnemen met de afdeling Invordering van Cocensus. Zij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot en met 13.00 uur telefonisch bereikbaar (023-5563400, keuze 1). Of ga naar www.cocensus.nl voor meer informatie.

Begaan

Het college is erg begaan met alle Uitgeester ondernemers in deze crisistijd. Deze maatregelen zullen geen volledige oplossing zijn voor de financiële uitdagingen waar veel ondernemers nu voor staan, maar het is goed dat zij zich nu in elk geval hierover geen zorgen hoeven te maken.