Brief CALU aan inwoners van Castricum en Uitgeest

Algemeen
Afbeelding

CASTRICUM/UITGEEST - De wereld wordt geteisterd door het coronavirus. In Nederland heeft de overheid besloten tot het afgelasten van alle publieke evenementen tot 1 juni 2020. Dit geldt ook voor de activiteiten van de historische verenigingen CALU in het kader van de viering van de 75 jarige bevrijding van wereldoorlog II. De historische verenigingen CALU staan helemaal achter dit besluit. Gepland waren een fietstocht waarvan de route door onze 4 dorpen loopt, tezamen met een fietstocht per plaats; een viertal tentoonstellingen rond Wereldoorlog II met de vertoning van een film met regionale gebeurtenissen uit deze periode; de uitreiking van een speciale uitgave van het boek Dagboek van de kapelaans; maar vooral ook de onthulling van een oorlogsmonument ter nagedachtenis van de gesneuvelde vliegers van het Engelse gevechtsvliegtuig bij neergeschoten bij Limmen op 8 september 1944.

De gezamenlijke besturen van de historische verenigingen CALU hebben over deze ontstane situatie overleg gevoerd. Met name de onthulling van het monument in Limmen heeft ons doen besluiten al onze activiteiten te verplaatsen naar een later tijdstip, mede afhankelijk van de uitkomst van de landelijke discussie rond een nieuwe datum van de 4 en 5 mei viering.

Wij komen later nog terug met nadere informatie en hopen oprecht dat het coronavirus tegen die tijd geen stoorzender meer zal zijn

Besturen van de historische verenigingen CALU (Oud-Castricum, Oud-Akersloot, Oud-Limmen en Oud-Uitgeest)