Plan terugkeer millieustraat Waterland in de prullenbak

Algemeen
Milieustraat besproken in raadsvergadering.
Milieustraat besproken in raadsvergadering. (Foto: archief)

WATERLAND - Ruim 2100 mensen hebben een petitie ondertekend om de millieustraat terug te krijgen in Waterland. Afgelopen week werd een motie in de raad besproken maar de meerderheid van de partijen wilde er niets van weten.

Afgelopen raadsvergadering hield de vertegenwoordiger van de Dorpsraad Katwoude een zeer mager pleidooi waarom de Milieustraat toch echt niet naar Katwoude kan komen. Zijn argumenten waren voornamelijk dat het landelijk beeld zou worden aangetast en dat Katwoude de toestroom aan verkeer niet aan zou kunnen.

Het was al van te voren duidelijk dat het plan niet door zou gaan, denkt initiatiefnemer Mario Hoogendoorn. "Het is voor al heel erg jammer voor alle mensen die het hebben ondertekend."

De millieustraat - een soort afvalscheidingsstation waar je afvalt brengt dat niet thuis wordt opgehaald - in Monnickendam is al sinds vorig jaar weg uit de stad. Buurgemeente Purmerend neemt nu het grofvuil in maar daar staan vaak wachtrijen van een uur. Vandaar dat Hoogendoorn de petitie starten.