47 sollicitaties voor burgemeestersfunctie Waterland

Algemeen
De voorzitter van de vertrouwenscommissie Yvonne Gras overhandigt de profielschets aan de commissaris van de koning Arthur van Dijk.
De voorzitter van de vertrouwenscommissie Yvonne Gras overhandigt de profielschets aan de commissaris van de koning Arthur van Dijk. (Foto: Archief )

WATERLAND - Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Waterland hebben 47 personen gesolliciteerd: 27 mannelijke en 20 vrouwelijke kandidaten. Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Waterland.

De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk geeft de vertrouwenscommissie een overzicht van de sollicitanten, met daarin zijn aanbeveling over welke kandidaten hij geschikt acht als burgemeester.

De vertrouwenscommissie voert de komende tijd gesprekken met de kandidaten op basis van de profielschets. De vertrouwenscommissie doet een concept aanbeveling van twee personen aan de gemeenteraad. De raad besluit in een besloten vergadering nog voor het kerstreces over de voordracht van deze twee personen en maakt alleen de voorkeurskandidaat bekend.

De benoeming vindt plaats bij Koninklijk Besluit, naar verwachting in februari 2021. De planning is dat de nieuwe burgemeester op 11 maart wordt geïnstalleerd in Waterland. De nieuwe burgemeester legt dan de eed of gelofte af in handen van de commissaris van de Koning en ten overstaan van de raad.