Cees Dekker 45 jaar in dienst bij C.H. Dekker

Algemeen
Een heerlijke taart bij de koffie voor het jubileum van Dekker.
Een heerlijke taart bij de koffie voor het jubileum van Dekker. (Foto: Evert Ruis )

ILPENDAM – Een feestelijke dag voor Cees Dekker afgelopen dinsdag. Hij was exact 45 jaar in dienst bij transportbedrijf C.H. Dekker. Het familiebedrijf dat 71 jaar geleden werd opgericht door zijn vader. Cees werd verrast met een lekkere taart bij de koffie en trof bij binnenkomst op kantoor een versierde werkplek aan.

“Het was niet echt een verrassing, maar neemt niet weg dat het erg leuk is dat er op deze manier aandacht voor was. We hadden voor ogen om mijn jubileum iets grootser te vieren, maar vanwege de maatregelen betreffende corona kon dat nu even niet doorgaan, het is even niet anders”, aldus Dekker.

Veel plezier in werk

“Ik ga nog altijd elke dag met veel plezier naar mijn werk”, vertelt hij. Als technisch directeur is Cees verantwoordelijk voor het wagenpark van het transportbedrijf wat in de loop der jaren flink is uitgebreid. Ook gaat hij soms nog aan de slag als chauffeur. “Ik ben officieel begonnen op 29 september 1975 in het bedrijf als monteur/chauffeur .Toen ik met de monteursopleiding begon in Amsterdam ben ik ook gestart met het kleine onderhoud aan onze vrachtwagens, olie verversen en filters vervangen, met de vetspuit er onder door, dat gebeurde allemaal in een kleine smeerkuil op de Noord 15 Ilpendam. We begonnen, toen was ik vijftien, met zes trucks, nu rijden er 36 rond, dat is wel een groot verschil! Wij doen het reguliere onderhoud en carrosseriewerk in eigen beheer en de grote reparaties gaan naar de dealer.”

Familiebedrijf

Dekker deed nadat hij zijn monteursdiploma had gehaald ervaring op bij Volvo Nico Mul en Scania.Toch keerde hij snel terug naar het familiebedrijf, inmiddels gevestigd aan de Dorpsstraat 81a in Ilpendam Zuid. “Het was toen al een familiebedrijf met mijn vader en broers Nico en Wim. Met wat extra chauffeurs erbij, vijf ongeveer waren we toentertijd compleet. Henk, Joop en Martin kwamen daar later nog bij.”

Afbouwen

Inmiddels zitten er nog drie Dekkers; Martin, Henk en Cees in de directie en sinds een aantal jaar is Said daarbij gekomen. ‘Mijn dochter Rianne werkt nu ook twee jaar op kantoor. Ik probeer sinds ik 65 ben een beetje af te bouwen, daarom ondersteunt mij schoonzoon Ricardo mij bij mijn werkzaamheden als wagenparkbeheerder. Maar ja, dat afbouwen lukt niet altijd... Als ze mij nodig hebben dan ga ik toch weer aan de slag!”

De collega’s bij Dekker vinden het dan ook helemaal niet erg dat hij nog zoveel aanwezig is. “Het is leuk om te zien dat hij nog zoveel plezier heeft in het werk en we zien hem de komende tijd het liefst nog veel op de werkvloer!”, aldus het team van Dekker Transport.

Met z'n allen op corona proof afstand het jubileum vieren.