Ook bij Harry Slinger slaat vonk van WeSpark over

Algemeen
Als een van de eerste overstappers ontvangt Harry Slinger een EARN-E uit handen van directeur Robert Hemmen.
Als een van de eerste overstappers ontvangt Harry Slinger een EARN-E uit handen van directeur Robert Hemmen. Foto's: Dirk Karten

WESTZAAN - “De 40 zonnepanelen liggen al sinds 2014 op ons dak. Zie je dat kleine Zaanse huisje in de tuin? Daarin staat een fluisterstille warmtepomp want ons huis is ook gasloos. We zijn al lang bezig zo energieneutraal mogelijk te leven”, zegt Harry Slinger. De Westzaanse zanger/entertainer kreeg vorige week uit handen van Robert Hemmen, directeur van WeSpark - de nieuwe Zaanse energiecoöperatie zonder winstoogmerk - de eerste 'EARN-E’ uitgereikt. Een slimme vinding die je simpel in de P1-poort van je slimme meter steekt en waarmee je op je smartphone exact je energieverbruik in real-time kunt monitoren.

Eerste ‘EARN-E’ voor Westzaanse zanger met groot hart voor Moeder Aarde

“Dit is echt wat voor mijn vrouw Marijke. Die is gek op het bijhouden van ons energieverbruik”, zegt Harry. Dat de levenspartner van de Drukwerkzanger een groot hart heeft voor het behoud van de natuur en alles wat leeft, blijkt wel uit het grote bijenhotel die ze heeft gemaakt in de tuin.

Niet voor niets heeft WeSpark Harry Slinger uitgezocht als opvolger van Marjan Minnesma die als boegbeeld flink de aandacht trok en in de eerste promotieweken van het nieuwe Zaanse energiecollectief. Inmiddels stapten al tientallen Zaankanters over. Zo ook Harry Slinger.

De zanger van de band Drukwerk, bekend van de hits als Je loog tegen mij en Schijn ’n lichtje op mij’, woont al weer vijftien jaar in de Zaanstreek. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat we veel meer moeten doen om onze planeet schoon te houden. Het lied Moeder Aarde is daar een heel mooi voorbeeld van.

Energieneutraal

Harry heeft het hart op de tong en zegt waar het op staat. Maar wat nog mooier is dat hij het niet alleen bij woorden laat. Hij kiest er bewust voor om zo energie-neutraal mogelijk te leven. Zo bouwde hij als een van de eerste bewoners van de Zaanstreek zijn huis samen met Thuisbaas om tot een energie-neutrale woning.

“Het is echt te gek dat dat tegenwoordig kan. En dat je er uiteindelijk ook nog financieel voordeel van hebt. Als je er zo naar kijkt is het eigenlijk gek dat we nog steeds niet massaal met die verduurzaming bezig zijn.”

Eerste stap

Hij beseft tegelijk dat niet iedereen zulke grote stappen maakt en juicht mede daarom de komst van WeSpark toe. “Dat is een gemakkelijke en eerste stap op weg naar een betere wereld. En het mooie is dat WeSpark echt lokaal kijkt naar de energie. Een deel van de omzet gaat gebruikt worden om lokaal duurzame energie op te wekken. Prachtig toch!?”

EARN-E

Harry Slinger kreeg als één van de eerste leden van WeSpark de EARN-E uitgereikt door Robert Hemmen.

“Dit is hem”, zegt de WeSpark-directeur en hij haalt de EARN-E uit zijn borstzak. “Vers van de pers! Dit kleine, maar slimme meetinstrument werd gepresenteerd als noviteit door een partij die ik op een beurs tegenkwam. Je plugt de EARN-E éénmalig in de slimme meter en koppelt hem via de WeSpark app aan je smartphone. Het signaal gaat via wifi. Het geeft de gebruiker in real-time inzicht in waar welke energie wordt gebruikt. En vanuit dat inzicht blijken gebruikers kritischer te kijken naar hoe het met minder energie kan. En dat leidt weer tot flinke besparing van energie én geld.”

Niet liegen…

“Waar moet hij dan in?”, zegt Harry als we bij de meterkast in zijn huis staan. “Oh, dat zie ik al. Ik klik hem vast in het poortje aan de voorkant van de meter.”

Waar Harry Slinger ook blij mee is, is dat WeSpark een eerlijke prijs betaald voor de door hem opgewekte zonne-energie. Andere maatschappijen hebben daar in het verleden wel eens allerlei trucs mee uitgehaald maar daar moet je bij Slinger niet mee aankomen. “Ik zing het al jaren maar zeg het nog een keer. Niet liegen tegen mij", zegt Harry Slinger lachend.

Gratis Earn-E voor klanten

Robert Hemmen benadrukt dat WeSpark geen particulieren telefonisch zal benaderen. “Ik hoor van veel kanten dat je helemaal platgebeld wordt om over te stappen. Behoorlijk irritant! Aan de andere kant is het nu, met de lage energieprijzen, wel het moment om eens te kijken of je een lagere energierekening kunt krijgen. En dan natuurlijk wel een zonder verrassingen achteraf.”

Wie zich al heeft aangesloten bij WeSpark, ontvang binnenkort ook gratis de ‘EARN-E.

Voor meer informatie over WeSpark, zoals de energietarieven: https://www.wespark.nl/zaanstreek/

De EARN-E.