RHC kweekt vertrouwen tijdens broederstrijd tegen Hudito

(Foto: Kees Franken)

Weinig of geen sportactiviteiten tijdens een weekeinde dat in het teken stond van Koningsdag en de start van de meivakantie. Alleen bij de Rijswijksche Hockey Club stond een interessant evenement op het programma. De mannen van RHC moesten het op een winderig thuiscomplex aan de Lange Kleiweg opnemen tegen Hudito, de koploper in de Eerste Klasse. De wedstrijd tussen de twee buren eindigde onbeslist in 2-2.

Door: Peter Petit

Voor RHC was dit feitelijk een wedstrijd om des keizers baard. Na de nederlaag van vorige week tegen Houten zit de competitie er eigenlijk op voor de discipelen van hoofdtrainer Dirk Wils. De wedstrijd tegen Hudito kon dan misschien nog het best omschreven als een generale voor de Silver Cup wedstrijd van komende vrijdag in Oosterhout tegen MHC De Warande. Wils kon geen beroep op zijn captain Sander Gunst, die uit voorzorg vanwege licht medisch ongerief met het oog op de bekerwedstrijd van vrijdag werd gespaard. Jongeling Timo Mulder maakte als invalkracht een frisse indruk. Jorijn Poort bracht na ruim zeven minuten spelen in de eerste periode de thuisploeg uit een velddoelpunt op voorsprong. In de tweede periode volgde de Delftse gelijkmaker. Keeper Stan Glen van RHC wist een strafcorner eerst nog wel te stoppen, maar tegen de daaropvolgende Delftse rebound was hij kansloos, 1-1 bij de rust.

Vertrouwen

In de derde periode zagen de weinige toeschouwers, langs de lijn geteisterd door een constant harde wind, een dominant Hudito. Een tweede Delfts doelpunt leek in de maak, maar gejaagd door de wind vloog de bal langs het Rijwijkse doel, in plaats van erin. Slechts uitstel van executie want niet veel later namen de Delftenaren toch een voorsprong uit een strafcorner, 1-2 via de stick van de door het handjevol aanwezige Hudito fans fanatiek aangemoedigde Coen van Leeuwe. In de vierde en afsluitende periode werd de sfeer op het kunstgras nog even onvriendelijk met wat trek- en duw werk, en moest de thuisploeg het nog twee minuten met tien man stellen na een groene kaart voor Thomas de Haan, de enige speler bij Rijswijk met zijn naam achterop het shirt. Die afkoelingsperiode had hem kennelijk goed gedaan, want eenmaal terug op het kunsttapijt bracht De Haan, de laatste tijd toch al productief, beide partijen op gelijke hoogte, 2-2 tevens eindstand. Wils toonde zich na afloop tevreden over het spel van zijn mannen, maar had natuurlijk ook graag gewonnen. “Ik ga met vertrouwen de bekerwedstrijd van vrijdag tegemoet, zolang wij maar het spel bepalen”.

Met nog drie competitieduels in de Eerste Klasse voor de boeg staat RHC op een vierde plek, met tien punten achterstand op Hudito, dat nog steeds de dans leidt, maar wel de hete adem van Houten, dat slechts één punt minder heeft, in de nek voelt.