Sintvoorieder1 ontving in 2023 ruim 35% meer aanvragen dan vorig jaar

Zorg
In het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Appelgaarde in Voorburg wordt met een groot team van vrijwilligers het hele jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen.
In het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Appelgaarde in Voorburg wordt met een groot team van vrijwilligers het hele jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. (Foto: PR)

Voor het veertiende jaar op rij heeft Stichting Sintvoorieder1 in 2023 een hoop kinderen kunnen helpen met een Sinterklaascadeaupakket. Kinderen in moeilijke omstandigheden, die het Sinterklaasfeest anders zouden missen. Helaas worden dat er elk jaar meer, stelt Sintvoorieder1 vast.

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die opgroeien in moeilijke omstandigheden, een Sinterklaascadeaupakket te geven. In onze regio is de stichting actief in onder meer Den Haag, Rijswijk, Westland, Wateringse Veld en Schiedam. Dit jaar heeft Sintvoorieder1 ruim 31.000 kinderen blij kunnen maken.

Sinterklaas was zo druk dat hij niet bij hen kon langskomen

“Vorige week vertelde een jongetje uit groep 4, met een broertje van 5 jaar, dat mama een brief had gehad van Sinterklaas dat Sinterklaas zo druk was en daarom dit jaar niet bij hen kon komen, maar dat ze op school wel een cadeautje zouden krijgen,” vertelt een ouder, die het initiatief een warm hart toedraagt. “Echt hartverscheurend. Die kon ik nog even aanmelden bij Sintvoorieder1 dus ze hebben toch wat gehad.”

(Verborgen) armoede

Sinterklaas komt helaas niet bij iedereen langs. Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas langskomt met een cadeautje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. “Gelukkig delen heel veel mensen deze mening. Elk jaar moeten nog meer gezinnen een beroep doen op de stichting voor een Sinterklaascadeaupakket. Dit jaar ontving Sintvoorieder1 ruim 35% meer aanvragen dan vorig jaar.”

Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank stijgt

In de afgelopen jaren heeft de stichting Sintvoorieder1 elk jaar meer cadeaupakketten verspreid in heel Nederland met de grootste aantallen in de regio’s Haaglanden, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Dat er behoefte is aan de stichting blijkt wel uit het feit dat er dit jaar maar liefst ruim 31.000 kinderen een cadeaupakket hebben ontvangen. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank stijgt en door een intensievere samenwerking met gemeenten kunnen meer kinderen bereikt worden voor een Sinterklaascadeaupakket.

Hartverwarmende reacties

De reacties die de stichting ontvangt van organisaties en ouders/verzorgers zijn hartverwarmend. Een organisatie die met eigen ogen ervoer hoe blij het initiatief mensen maakt, is het Leger des Heils: “Sommige gezinnen hebben spontaan toch een pakjesavond georganiseerd, waar het anders niet gebeurd was. Ontzettend bedankt! We hebben heel veel kinderen super blij gemaakt. De pakketten waren zo passend bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Super bedankt nogmaals!”

Hele jaar

In het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Appelgaarde in Voorburg wordt met een groot team van vrijwilligers het hele jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen.

In 2024 bestaat de stichting vijftien jaar, De stichting roept mensen en organisaties actief op om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus. Meer informatie: www.sintvoorieder1.nl of info@sintvoorieder1.nl. De stichting is ook actief op Facebook en Instagram.