Nieuwsgierigen werpen blik op noodopvang Schagen

Nieuws
Inloopavond crisisnoodopvang Schagen Oost.
Inloopavond crisisnoodopvang Schagen Oost. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - In Schagen was de inloopavond voor de aanstaande noodopvang in Oost een drukbezochte gebeurtenis, met meer dan 100 aanwezigen, waaronder buurtbewoners en raadsleden. Langs de Priggeweg verzamelden zich nieuwsgierigen om een blik te werpen op de toekomstige woonruimte van de vluchtelingen in de gloednieuwe noodopvang. Tijdens de avond leidde het COA bezoekers rond om een indruk te geven van de faciliteiten, waarbij ze zelfs rondleidingen in het Arabisch aanboden.

Het moment nadert snel waarop de huidige bewoners van de opvang in Petten, ongeveer 250 mensen, op woensdag 1 mei naar Schagen Oost zullen verhuizen. De provincie heeft echter bepaald dat deze nieuwe locatie slechts een jaar operationeel mag zijn, waardoor de gemeente tot mei 2025 de tijd heeft om een permanente oplossing te vinden.

De officiële opening van de noodopvang in Schagen Oost staat gepland voor woensdag 1 mei, waarbij de bewoners van het Petten-complex naar de nieuwe tenten aan de rand van Schagen zullen trekken. Buurtbewoners observeren met bewondering de snelle ontwikkelingen en uiten hun verbazing over de efficiënte opzet van het complex binnen zo’n korte tijd.

Buitenaanzicht.
Rondleiding om iedereen een indruk te geven.