Feestelijke opening Waarlands Molenhuijs seizoen

Nieuws
De druk bezochte zondag.
De druk bezochte zondag. (Foto: Fer Korver)

WAARLAND  - Naast het feit dat heel Nederland 5 mei het bevrijdingsfeest vierde heeft de Stichting Molenhuijs Waarland óók een fantastische dag mogen beleven! Op de opening van het nieuwe seizoen, het 25-jarig bestaan én de aftrap van de prachtige wisseltentoonstelling: ’Ode aan de Iris’ mochten het bestuur een groot aantal belangstellenden en zeer geïnteresseerde bezoekers verwelkomen. 

Een middag om door een ringetje te halen. De weergoden waren goed gestemd en op de nostalgische draaiorgelklanken kwamen de mensen met ‘un bloid gezicht’ ut geheel vernieuwde pad oplopen in afwachting van wat er zou gaan komen. En er kwam wat!

Tekst gaat door onder de foto.

Waarlands Molenhuijs seizoen
Hans Knijn met passie over het Waarlands Molenhuijs. - Fer Korver

Onder het genot van een kopje koffie of thee, een heerlijke petit fours, een drankje en een knabbeltje genoten de ruim 60 aanwezigen van de aangeboden gastvrijheid. Na een (k)luchtige openingsspeech van voorzitter Hans Knijn was de eer aan de laatste irissenteler op Waarlandse gronden Koos Bruin om de wisseltentoonstelling te openen. De tentoonstelling blijkt een groot succes. De inmiddels méér dan 90 gaasbakplankjes met de namen van de irissentelers van weleer, de oude foto’s van het hele proces van zetten tot leveren, de oude advertenties én de anekdotes bleken een feest van herkenning.