AS Monaco vervangt Fulham FC op het ICGT in Uitgeest

Sport
Afbeelding
(Foto: Pexels)

UITGEEST - Helaas heeft de organisatie van het ICGT een afzegging ontvangen van Fulham. De organisatie van het ICGT wist echter snel te schakelen naar een andere club van naam, namelijk AS Monaco. 

De succesvolle club uit Monaco was bereid het gat op te vullen. Naast maar liefst acht keer landskampioen te zijn geworden is misschien wel het grootste succes van de club geweest het behalen van de finale van de Champions League in 2004. Er werd verloren van het FC Porto van José Mourinho.

Op dit moment staat de club tweede in de Ligue 1 en staat het team van onder 19 jaar zesde in de Franse jeugdcompetitie.

Mats Idema van het organiserende ICGT is maar wat blij met de komst van de Fransen. “Natuurlijk baalden we van de late afzegging van Fulham maar de kracht van onze organisatie is dat we snel kunnen schakelen omdat we én de contacten hebben én omdat het toernooi gewoon een goede naam heeft in het buitenland. Ik denk dat we met AS Monaco een hele goede deelnemer aan het ICGT hebben met een écht hele sterke jeugdopleiding. En laten we even eerlijk zijn, Frankrijk is gewoon één van de sterkste voetballanden van Europa”.