Dierenambulance Westland veel in actie tijdens jong vogelseizoen

112-nieuws
Bij de veiling in Honselersdijk werd een groep 'verstekelingetjes' gered.
Bij de veiling in Honselersdijk werd een groep 'verstekelingetjes' gered. (Foto: Facebook/Stichting Dierenambulance Westland)

Het jonge vogelseizoen is volop gaande en dat merken ze bij Stichting Dierenambulance Westland. In de afgelopen dagen heeft de dierenambulance verschillende reddingsacties uitgevoerd om jonge en kwetsbare dieren te helpen tijdens het jonge vogelseizoen. Dat meldt de stichting op Facebook. 

Een recente reddingsoperatie omvatte het redden van enkele ‘verstekelingetjes’ die werden aangetroffen bij de veiling in Honselersdijk. Deze dieren werden opgepikt door de dierenambulance en overgebracht naar een erkende wildopvang, waar ze nu de nodige zorg ontvangen.

Koolmeesje

Naast deze reddingsactie heeft de stichting ook geholpen bij andere gevallen van vogels in nood. Zo werd er een jong koolmeesje gevonden in Naaldwijk, dat er verzwakt uitzag. De dierenambulance heeft het vogeltje opgehaald en naar een wildopvangcentrum gebracht, waar het de juiste verzorging krijgt om weer op krachten te komen.

Een ander hartverwarmend voorval deed zich daarnaast voor in Poeldijk, waar een groep kinderen zich ontfermde over een jonge, verzwakte gans. Nadat ze de Dierenambulance Westland hadden gebeld, werd de gans snel opgehaald en naar een vogelopvang gebracht, waar hij verder zal worden verzorgd en gerevalideerd.

Bijdragen

Stichting Dierenambulance Westland roept ook het publiek op om hun steentje bij te dragen tijdens dit cruciale seizoen door hun noodnummer 0900 - 4035009 te bellen in geval van dieren in nood en door de richtlijnen te volgen die zijn opgesteld om te helpen bij het redden en beschermen van kwetsbare dieren.